Coachen is meer dan alleen maar op de wedstrijdvloer aanwezig zijn. Meer dan alleen je pupil naar een score schreeuwen.
De WKF/EKF heeft een aantal jaren geleden gedragsregels, kaders en richtlijnen gegeven waarbinnen een coach zijn vaardigheden kan, mag of zelfs moet gebruiken richting zijn pupil(len) tijdens de wedstrijden.

De KBN volgt dit voorbeeld, en heeft met ingang van het seizoen 2019/2020 een KBN Accredited Coach cursus geïntroduceerd. Elke coach die actief is voor een Nederlandse club op een OAV toernooi, N(J)K of ON(J)K dient de licentie te hebben behaald voor aanvang van het toernooi. De Vanentoernooien vormen hierop een uitzondering, hiervoor is geen coach licentie verplicht. Meer inhoudelijke informatie over deze cursus staat in bijgevoegde brief.

De cursus kost €50,00 per persoon, en bij het voldoen van de cursus is een licentie drie jaar geldig. De licenties kunnen worden ingetrokken door de WOC coördinator of door de KBN aangewezen Chief Referee tijdens een OAV toernooi of (O)NK.

 

De eerstvolgende mogelijkheid om de KBN Accredited Coach cursus te volgen is:

  • Zaterdagochtend 27 juni 2020
    • Begintijd: 08:00u*
    • Eindtijd: 09:00u*

Tijden onder voorbehoud

Locatie: International Open Moerdijk Cup, Zevenbergen.

Voor deelname aan de coachcursus dient iedere coach zich te registreren via Sportdata.

Let op! Er is een speciaal evenement aangemaakt voor de coach cursus, registratie als coach voor de Moerdijk Cup is niet automatisch een aanmelding voor de coach cursus. Het registreren voor de coach cursus gaat verder hetzelfde als het registreren als coach voor een evenement.

Mochten er vragen zijn over de coach cursus en/of het inschrijven via Sportdata, kunt u contact opnemen met het WOC via woc@kbn.nl. Meer informatie is te vinden op onze website.