De WKF heeft vandaag een persbericht verstuurd naar alle Nationale Federaties inzake de kwalificatiemomenten voor de Olympische Spelen in Tokio. De WKF Executive Committee heeft onderstaande maatregelen goedgekeurd om atleten een zo goed mogelijke kans te geven voor Tokio 2020 in de huidige situatie.

De drie belangrijkste aanpassingen zijn:

  1. De Premier League in Madrid wordt als vervangend evenement meegenomen in de Olympische ranking in plaats van de afgelaste Premier League in Madrid.

    Hoogstwaarschijnlijk wordt deze Premier League gehouden zonder publiek. In het geval dat ook de PL in Madrid niet doorgaat, blijft de PL Salzburg het laatste evenement dat meetelt voor de Olympische ranking.

  2. EK Senioren in Bakoe, Azerbeidzjan vindt vooralsnog plaats. 

    Er zijn door de Nationale Federatie in Azerbeidzjan maatregelen genomen, er zijn nog geen indicaties dat het EK senioren niet doorgaat. Mocht het zo zijn dat de EK niet doorgaat, zullen de resultaten van de EK senioren 2019 (Guadalajara, Spanje) meetellen voor de Olympische ranking.

  3. Het OKT in Parijs vindt vooralsnog gewoon plaats, echter zonder publiek. 

    Het OKT in Parijs wordt gehouden zonder publiek, conform de regels van de lokale autoriteiten. De registratie voor het kwalificatietoernooi wordt verlengd, zodat de Nationale Federaties na afloop van de Premier League Madrid nog extra tijd hebben.

Het volledige bericht van de WKF is hier te lezen.