Appie El Hatri heeft sinds kort de functie coördinator werving scheidsgerecht op zich genomen.

Appie El Hatri heeft een sportschool in Eindhoven. Hij is begonnen met karate- en thaiboksschool. Inmiddels heeft Sportcentrum Elhatri meer dan alleen Martial Arts.

Als karateka zou je Appie El Hatri kunnen kennen van zijn toernooien. Hij organiseerde al 24 maal het jaarlijkse Open Elhatri Karatetoernooi en maar liefst 34 Elhatri Minitoernooien voor beginnende jeugdkarateka tot 15 jaar.

Appie El Hatri heeft van 2009 tot 2016 jaarlijks 1 á 2 scheidsrechtercursussen voor nieuwe scheidsrechters georganiseerd in Rayon Zuid. Elke cursus werd goed bezocht, wat een mooie aanvulling op het scheidsrechterbestand in het rayon opleverde. Een deel van deze D-scheidsrechters zijn ook doorgestroomd naar een hogere licentie.

Veel mensen denken dat je voor een toernooi vooral deelnemers nodig hebt, maar zonder scheidsrechters kun je geen wedstrijden houden. Scheidsrechters zijn mensen met hart voor de sport die (een deel van) hun weekend vrijmaken om te zorgen dat toernooien kunnen draaien. Het leuke van scheidsrechter zijn is dat je toernooien van dichtbij meemaakt. Je zit altijd op de eerste rij, beter dan op een tribune.

Appie El Hatri is van mening dat scheidsrechters een aanwinst zijn voor je karateclub. Niet alleen omdat dat goed uitkomt bij clubkampioenschappen, maar het is een stuk waardevolle kennis die je als club binnenhaalt waar jouw karateka’s van kunnen profiteren. Als je precies weet waarop je wordt beoordeeld, dan weet je waar je op kunt trainen voor betere wedstrijdresultaten. De kijk van een scheidsrechter op prestaties is een goede aanvulling op de blik van een coach en de zienswijze van een trainer.

In zijn nieuwe functie als coördinator werving scheidsrechters heeft Appie El Hatri onder andere als doel het onder de aandacht brengen van de cursussen voor nieuwe scheidsrechters en het enthousiasmeren van KBN-leden voor het scheidsgerecht.

Veel karateka komen niet zelf zomaar op het idee om scheidsrechter te worden. Ook de scholen kunnen daar een significante bijdrage aan leveren door potentiële scheidsrechters te wijzen op de mogelijkheden.

We hebben in Nederland een mooie groep actieve scheidsrechters, die vinden het optreden in functie prachtig om te doen. Ze delen graag hun kennis met nieuwe scheidsrechters en zouden het fantastisch vinden als ze hun plekje op het veld kunnen afwisselen met een fris gezicht tijdens een toernooi.

Ben jij iemand of ken jij iemand met een bruine band of hoger, 16 jaar of ouder, die graag een gratis cursus voor nieuwe scheidsrechters (D-licentie) zou willen volgen en lukt het om minstens 2 a 3 keer per jaar aanwezig te zijn op een toernooi in jouw regio? Meld die interesse dan alvast via info@kbn.nl en dan hoor je waar en wanneer er een cursus bij jouw in het rayon wordt gehouden.