Vandaag heeft de WKF een bijeenkomst gehouden voor alle delegaties in Chili. Er is aangegeven dan het WJK doorgaat, maar dat het tijdschema wordt aangepast. Op deze manier zijn de wedstrijden voor de avondklok afgelopen en kan iedereen op tijd terug naar het hotel. Bekijk het aangepaste schema hieronder, of via de WKF website.

Let op, dit zijn lokale tijden. Het is in Nederland 5 uur later. De wedstrijden zullen beginnen om 09:00u Chileense tijd, 14:00u Nederlandse tijd.

 

De KBN staat in direct contact met de ambassade, de veiligheid van de sporters en begeleiding staat op de eerste plaats. Het bestuur, bondscoaches en de chef de mission evalueren de situatie per dag. Mocht de situatie ter plaatse veranderen, kan de chef de mission maatregelen nemen.

“The wellbeing of all the members of the Karate family taking part at the World Cadet, Junior & U21 Championships in Santiago is our main concern. Since the Chilean government has made clear that the event could be held as expected, we will continue with the anticipated celebration of underage sport that is our World Cadet, Junior & U21 Championships,” said WKF President Antonio Espinós.

Lees het volledige verslag op de WKF website.