De Wereld Karate Federatie (WKF) is een campagne gestart om karate als Olympische sport toe te voegen aan de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Frankrijk. In 2020 maakt de sport karate haar debut op het Olympisch podium als introductiesport.

Elk OCOG(Organisatie Comité Olympische Spelen) mag zelf enkele sporten toevoegen aan het programma van haar Olympische Spelen onder de noemer ‘Introductiesport’. Helaas heeft het Franse OCOG karate niet toegevoegd aan het programma, ondanks dat het wel in Tokio (2020) op het programma staat.

De WKF campagne moedigt alle karateka’s en sympathisanten aan om foto’s en filmpjes te delen onder vermelding van de hashtag #Karate2024 op Social Media, of te mailen naar worldkaratefederation2016@gmail.com.Het belangrijkste onderdeel van de campagne is #TsukiForKarate2024, waarbij karate fans van over de wereld worden aangemoedigd om zijn/haar mooiste ‘Tsuki’ (stoot) te laten zien voor het toevoegen van Karate bij Parijs 2024.

Kijk voor meer informatie over de campagne op de website van de WKF. Het laatste nieuwsbericht vanuit de WKF is hier te lezen.

De foto van onze karateka Samantha van Lokven werd door de WKF al gespot in de Tsuki challenge