Tijdens het EK Karate in Aalborg, Denemarken hebben karateka’s Gino Philippen (15) en Melissa van Oudenaarden (17) respectievelijk de bronzen en zilveren medaille veroverd!

Philippen begon zijn toernooi sterk door achtereenvolgens overtuigend van Moura (POR), Carbuneanu (ROU) en Gomez (ESP) te winnen. In de halve finale kwam hij Gaiduk uit Letland tegen, die op het vorige EK nog derde werd. De Let was helaas net een maatje te sterk maar kwam in de finale, wat Philippen de kans gaf op een derde plaats. Met de maximale score van 8-0 won Philippen de bronzen medaille wedstrijd van Oekraïne!

Bij de junioren was Van Oudenaarden niet te stoppen en versloeg deelnemers uit Kosovo, Kroatië en Slovenië. In de halve finale maakte ze het erg spannend, door pas in de laatste secondes haar 2-0 achterstand in te halen tegen de Slowaakse. Uiteindelijk stond Van Oudenaarden in de finale tegen de Russische karateka. Van Oudenaarden verloor na een spannende finale met een gelijkspel op ‘senshu’ (het voordeel van de eerst scorende).

Bryan Lusse (-84kg), Nadine Hollander (-53kg), en Selina Cicek (kata) grepen met een vijfde plek net naast het podium. Ook Joël van Moerkerk (7e), Robin van Wezel (7e) en Sebastiaan van Teeffelen (9e) kwamen net te kort voor een medaille maar hebben laten zien dat ze belangrijke wedstrijden kunnen winnen. Samenvattend hebben de Nederlandse karateka’s belangrijke wedstrijdpunten verzameld en goede progressie laten zien richting de Wereldkampioenschappen in Santiago (CHI), welke in oktober 2019 zullen plaatsvinden.

Meer informatie: www.kbn.nl/ejk-2019-aalborg/