Op zaterdag 13 oktober 2018 heeft loco-burgemeester van Vlissingen, drs. J.J. de Jonge, de Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uitgereikt aan de heer Ronald Willems van Shotokan Karate en Ryukyu Kobutsu Vereniging Zanshin uit Vlissingen.

De onderscheiding is uitgereikt tijdens het 11e Open Zeeuwse Karate Kampioenschap 2018 in sporthal De Belt in Oost-Souburg.

De heer Willems heeft de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen voor zijn jarenlange verdiensten op het terrein van de karatesport.

Behalve als leraar en coach (‘sensei’) is hij als secretaris en penningmeester aan Zanshin verbonden. Hij is de initiatiefnemer van WOCZ (Wedstrijd Organisatie Comité Zeeland) dat tot doel heeft om de Zeeuwse karatejeugd op een laagdrempelige manier wedstrijdervaring op te laten doen, waardoor zij beter in staat zijn om landelijk aansluiting te vinden. Voor de KBN (Karate Bond Nederland) verzorgt hij samen met andere ‘sensei’s uit Nederland landelijke dangraadtrainingen voor karateka’s die de zwarte band of een hogere dangraad willen behalen en is hij een van de examinatoren bij de danexamens. Groot is zijn inzet om de jonge karateka’s met de verschillende culturele achtergronden die Zanshin rijk is, met elkaar te verbinden.

Wij willen Ronald Willems van harte feliciteren met zijn Koninklijke Onderscheiding!