Alle standen worden live up-to-date gehouden via Sportdata, en we proberen ons Twitter account te updaten met Nederlands nieuws.

Zaterdag 12 mei

Matchday voor Tyron in de categorie heren +84kg. Na een scherpe start kwam hij al snel op 2-0 voorsprong en verloor Spanje zijn video review. Uiteindelijk kon hij de scherpe start omzetten naar een ruime 5-2 overwinning! Tyron werd daarmee knap derde in zijn categorie! De Haarlemse vechter van sportschool Kenamju is pas 21 jaar, maar stond na zijn zilveren plek op de Open de Paris en winst bij de Series A Guadelajara al 17e op de wereld ranglijst. Na deze medaille zal hij nog verder stijgen op de ranking.

    

Vrijdag 11 mei

De tweede wedstrijddag stond in het teken van teams en para karate. Ons heren kumiteteam stond als eerste op de mat. Zij vochten tegen Wit Rusland. Na een spannende partij was er een beslissingswedstrijd voor nodig om tot een uitslag te komen. Helaas verloor Moreno deze. Wit Rusland kwam tot de halve finales maar verloor uiteindelijk van Portugal. Geen herkansing voor de heren.

De dames wonnen de eerste wedstrijd overtuigend van Letland. Helaas was in de tweede wedstrijd Griekenland te sterk voor hen. Griekenland verloor de kwartfinale van Turkije, dus ook geen herkansing voor onze dames.

Zaterdag zal om 09:45 Tyron op de mat vechten voor brons tegen de Spanjaard Seck!

Donderdag 10 mei

De wedstrijden begonnen met Kata. Wouter verloor zijn eerste partij van de sterke Azerbeidzjaan, die helaas in de halve finale verloor. Samantha won haar eerste partij overtuigend, maar moest haar meerdere erkennen tegen Tsjechië. Voor beide kata deelnemers geen herkansing.

Bij kumite begonnen we met Tyron en Brian. Tyron begon goed met winst op Bulgarije, Macedonië en Polen. Helaas bleek de Azerbeidzjaan Atamov op Senshu (eerst scorende) te sterk. Wel een herkansing voor Tyron. Hier won hij van Denemarken en gaat hij op voor het brons tegen de Spanjaard Seck! Brian verloor helaas zijn eerste ronde van Bosnië en had geen herkansing.

De eerste dames op de mat waren Sherilyn en Ingrid. Beide dames verloren helaas hun eerste partij van respectievelijk Kroatië en Turkije, en hadden geen recht op herkansing.

Vervolgens waren Nick en Dylan aan de beurt in de categorieën -75 en -67kg. Nick won zijn eerste partij met 4-1 van Roemenië, maar verloor van Oostenrijk. De Oostenrijker Rettenbacher verloor daarna van de sterke Hongaarse finalist Harspartaki, dus geen herkansing voor Nick. Dylan verloor zijn eerste partij ook van een Oostenrijker, Stefan Pokorny, welke in de kwartfinale verloor van Servië. Ook geen herkansing voor Dylan.

Lynn verloor in de -61kg haar eerste partij van Portugal, helaas wist de Portugese niet door te dringen tot de finale dus geen herkansing voor Lynn. Jaydin won in haar categorie, -55kg, heel knap van de Franse Emilie Thouy. Helaas verloor ze daarna van Spanje en had geen recht op herkansing.

Yassine won zijn eerste partij overtuigend met 5-0 van Polen, maar verloor zijn tweede ronde van Macedoniër Emil Pavlov. Pavlov kwam in de finale, dus recht op een herkansing voor Yassine. Hier was helaas de Slovaak Dominik Imrich te sterk, Imrich zal vechten om het brons. Wel een 9e plek voor Yassine! Als laatste was Yamaika aan de beurt. Zij won haar eerste twee partijen sterk met 3-0 van Kavakopoulou (GRE) en Vica (LAT). Helaas was in de kwartfinale de Azerbeidzjaanse Aliyeva te sterk voor Yamaika. Aliyeva verloor in de halve finale van Turkije, dus geen herkansing voor Yamaika, wel een knappe kwartfinale.


Op 8 mei is het zover, dan zal onze delegatie afreizen naar het Servische Novi Sad voor de Europese Kampioenschappen Senioren.

Het programma voor donderdag en vrijdag is hier te vinden. De loting voor alle dagen is te vinden via deze link.

Programma:

Woensdag 9 mei

Registratie voor alle sporters, coaches en officials
Live loting

Donderdag 10 mei

Kata individueel – Wouter Deijl & Samantha van Lokven
Kumite +84kg    – Tyron Lardy
Kumite -84kg     – Brian Timmermans
Kumite +68kg    – Ingrid Creemers
Kumite -68kg     – Sherilyn Wold
Kumite -75kg     – Nick Gerrese
Kumite -67kg     – Dylan van Moerkerk
Kumite -61kg     – Lynn Snel
Kumite -55kg     – Jaydin van der Eerden
Kumite -60kg     – Yassine el Attar
Kumite -50kg     – Yamaika Kuijper

Vrijdag 11 mei

Kata team          –
Kumite team heren     – Nick Gerrese, Brian Timmermans, Tyron Lardy, Rob Timmermans, Moreno Sheppard, Bryan Lusse
Kumite team dames    – Lynn Snel, Sherilyn Wold, Ingrid Creemers
Para karate       –
Openingsceremonie

Zaterdag 12 mei

Bronzen medaille gevechten kumite (+68kg, +84kg, -68kg, -84kg, -61kg, -55kg, -75kg)
Finales (+68kg, +84kg, -68kg, -84kg, -61kg, -55kg, -75kg)
Para karate: learning disabilities
Bronzen medaille gevechten kata, kumite (-60kg, -50kg, -67kg), & kumite team dames
Finales kata, kumite (-60kg, -50kg, -67kg), & kumite team dames
Para karate: blind & visually impaired

Zondag 13 mei

Bronzen medaille gevechten kata team & kumite team heren
Finales kata team & kumite team heren
Para karate: wheelchair
Sluitingsceremonie