Ruim 3 maanden geleden zijn onderstaande meetmomenten voor de -21, junioren en cadetten gecommuniceerd. Deze meetmomenten zijn mede tot stand gekomen nadat we hebben geconcludeerd dat de meetmomenten van voorgaande jaren in mindere mate representatief waren voor het niveau op EJK’s.

Meetmoment Open Nationale Jeunes D’Orleans

Nu zijn we overvallen door het bericht dat op Open Nationale Jeunes D’Orleans niet de geboortedatum maar het geboortejaar zouden worden gehanteerd. Hierop is er intensief contact geweest met de organisatoren van het toernooi. Deze hebben ons verzekerd dat voor de Nederlandse participanten de geboortedatum wordt gehanteerd. Hierover zijn jullie via de e-mail geïnformeerd.

Er zijn twee bondstrainers op locatie aanwezig die zich op locatie met de inschrijvingen van de  “afwijkende’ leeftijden zullen bezighouden.

Meetmoment WKF Youth League, Sofia Bulgarije

Na bekendmaking van de meetmomenten is op het EJK 2018 gecommuniceerd dat sporters tijdens de Youth Cup in Sofia Bulgarije dienen uit te komen in afwijkende gewichtscategorieën. Nu het bulletin is gepubliceerd blijkt dat we verkeerd zijn geïnformeerd. De reguliere WKF gewicht categorieën worden namelijk gehanteerd. Om die reden blijft de Youth Cup een meetmoment.

We betreuren de onrust en onduidelijkheid die is ontstaan door onze tegenstrijdige berichtgeving. We vertrouwen erop dat de sporters en begeleiders zich na deze memo weer in alle rust kunnen richten op hun voorbereiding.

Meetmoment Czech Open

Het is de bedoeling dat op de Czech open de -21 sporters zich inschrijven als senior oftewel de +18 categorie. Dit om twee redenen; primair om het EJK niveau zo realistisch als mogelijk na te bootsen en secundair omdat bij de -21 afwijkende gewichtscategorieën worden gehanteerd.

EK -16/-18 jaar 2019:

  1. Open Nationale Jeunes D’Orleans – 23 maart 2018
  2. Krokoyama Cup – 7 april 2018
  3. WKF Youth League – 25 mei 2018
  4. Lion Cup – 15 september 2018
  5. ONJK – november 2018 (nnb)

EK -21 jaar 2019:

  1. Series A Guadelajara – 10 februari 2018
  2. Series A Salzburg – 3 maart 2018
  3. Czech Open – 21 april 2018
  4. Croatia Open – 28 september 2018
  5. ONJK – november 2018 (nnb)

 

Inschrijvingen & betalingen

De inschrijvingen en betalingen geschieden voor bovenstaande toernooien door de sporters of sportschoolhouders zelf

 

Stuart Kemp

National Headcoach Karate

Dutch Karate Federation