Werk jij mee aan de toekomst van de KBN?

De KBN-leraren en assistenten vormen het hart van de KBN. Zij bepalen en bewaken de kwaliteit van de KBN en geven deze mooie traditie door aan de volgende generaties. Als KBN mogen we daarom trots zijn op een NOC*NSF erkende opleiding (niveau 2-3-4) die al jaren met succes wordt aangeboden dankzij de inzet van coördinatoren, ontwikkelaars, beoordelaars en administratie. De opleiding kent een rijke geschiedenis die met de inzet van vele mensen gevormd is, altijd in beweging en ontwikkeling is.

De coördinatie en ontwikkeling van de KBN opleiding is de laatste jaren uitgevoerd door de heer B. Harkema en de heer H. van Galen. Na het aftreden van de heer Van Galen is een vacature ontstaan bij de KBN-opleiding voor drie verschillende functies: coördinator, ontwikkelaar en lid toetscommissie. Deze functies kunnen afzonderlijk van elkaar, of gecombineerd met elkaar, ingevuld worden.

Hieronder volgt een korte profielschets van de verschillende functies.

Coördinatie: Elke KBN-opleiding die van start gaat moet gecoördineerd worden, zowel in de voorbereiding, tijdens de uitvoering, als tijdens de afronding en evaluatie. Deze coördinatie wordt uitgevoerd door twee personen, in samenwerking met het bondsbureau. De profielschets van de coördinator bestaat uit de volgende elementen: planning van opleiding en cursusdagen, benaderen docenten, contact met cursisten, lesgeven tijdens opleiding en het organiseren van de toetsing en diploma-uitreiking.

Ontwikkeling: De KBN-opleiding is voortdurend in ontwikkeling. Zowel vanuit interne focuspunten (vanuit eigen evaluaties met docenten/cursisten), als externe factoren (audit en eisen NOC*NSF). Deze taken worden nu gedaan door de heer B. Harkema. Hiervoor is extra ondersteuning noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de KBN-opleiding ook in de toekomst een succesvolle en erkende opleiding is en blijft. De profielschets van de opleidingontwikkelaar bestaan uit de volgende elementen: contact met NOC*NSF, verzorgen van Audit, het aanpassen / uitwerken van documenten voor de opleiding (cursusmap e.d.) en het lesgeven tijdens de opleiding.

Toetscommissie: Wanneer leraren een aanvraag indienen voor erkenning tot KBN-leraar dan wordt dit sinds januari 2017 getoetst door de toetscommissie van de KBN-opleiding. De toetscommissie toetst of toekomstige KBN-leraren ingeschaald worden op niveau 3 of 4. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de kwalificatieprofielen die gelden voor de KBN-leraaropleiding. Daarbij toetst de toetscommissie ook of er gebruikt gemaakt kan worden van vrijstellingen.

Voor de bovenstaande functies gelden de volgende functie-eisen:

  • Affiniteit met Karate-do
  • Ervaring als KBN-leraar
  • HBO-denkniveau
  • Goede communicatieve en schrijfvaardigheden
  • Ervaring met leraren opleiden en/of de NOC*NSF structuur (KSS) is een pré.

Mocht u zich kandidaat willen stellen voor een of meerdere van de bovenstaande functies dan vragen we om uw CV vergezeld met een motivatiebrief te sturen naar info@kbn.nl.

De uiterste aanmelddatum voor de vacature is 4 januari 2018.