Velen zijn, net als wij, diep geraakt door hetgeen in het artikel van de NRC van zaterdag 6 mei jl. is verschenen.

Wij tonen begrip en compassie ten eerste naar de topsporter, Vanesca Nortan, en betreuren het zeer dat zij zich misbruikt voelt zoals beschreven in het artikel.

Onze gedachten van begrip en compassie gaan ook uit naar de bondscoach Anthony Boelbaai die, naast en gegeven deze zaak, vele jaren met succes de selectie heeft geleid en veel voor diverse sporters heeft betekend.

Deze zaak veroorzaakt persoonlijk leed bij velen en doet afbreuk aan het imago van de prachtige karate sport en aan het functioneren van de bond.

Wij onderzoeken momenteel de inhoud van het artikel vanuit diverse invalshoeken en zullen in de loop van de volgende week de leden nader informeren op basis van een inhoudelijke reactie op het artikel en beraden ons tevens juridisch in deze.

 

Het bestuur