De EJK speelt zich af over drie verschillende dagen, waarbij vrijdag wordt begonnen met kata. De gedetailleerde planning is per dag weergegeven in onderstaande overzichten:

Zondag

Op zondag kwamen de laatste sporters in actie.
Lynn Snel verloor helaas haar eerste ronde van Bosnië en had geen recht op een herkansing.
In de categorie -75kg won Bryan Lusse zijn eerste partij met 4-0 van Wit Rusland, maar verloor in de tweede ronde van Slovenië.
De eerste twee rondes van Brian Timmermans gingen voorspoedig met beide een 3-0 winst, helaas moest hij in de kwartfinale zijn meerdere erkennen tegen Portugal met 0-1.
Tyron won in zijn eerste partij van Tsjechië met 3-0, maar verloor zijn tweede partij van Rusland. De Rus verloor in de halve finale van Wit Rusland, dus had Tyron helaas geen herkansing.

Zaterdag

BRONS VOOR JAYDIN VAN DER EERDEN! Ze won in de eerste wedstrijd met maar liefst 9-0 van Bosnië, en in de tweede ronde met 4-0 van Slovenië. In de kwartfinale verloor ze van Bulgarije, maar vocht zich knap terug in de herkansing. Met 3-2 was ze te sterk voor Kosovo en won daarna met 2-0 van Frankrijk!

Nina vd Weij won in haar categorie, -48kg, de eerste wedstrijd van Bulgarije maar verloor helaas de 2e wedstrijd. Gelukkig mocht ze terugkomen in de herkansing en won daar knap de eerste ronde met 4-0, maar verloor nipt om het brons van Oekraïne.
Tetyana Izelaar verloor helaas in de -54kg de eerste ronde van Oekraïne en had geen recht op een herkansing.
Bij de lichtste junioren jongens categorie kwam Omar Laâttar in actie. Hij versloeg in zijn eerste ronde Slovenië, maar verloor van de uiteindelijke Griekse finalist. In de herkansing verloor Omar helaas van Bulgarije.
Enzeli de Ruiter won zijn eerste ronde overtuigend met 7-2 van Wit Rusland, maar verloor in ronde twee van Turkije en had helaas geen herkansing.
In de categorie -76kg won Jan Bruist zijn eerste ronde met 5-0 van Moldavië, maar moest zijn meerdere erkennen tegen Bulgarije in de tweede ronde.
Joel van Moerkerk werd helaas verslagen in zijn eerste ronde door Hongarije met 1-0 en had geen recht op een herkansing. 

Tijdens het EJK in Sofia was het niet alleen prijs voor de atleten. Scheidsrechter Jan Scholte Albers, tevens portefeuillehouder kata, ontving uit de handen van de voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de EKF, dhr. Alois Wiesbock, een speldje uitgereikt omdat hij al 25 jaar internationaal scheidsrechter is!

Vrijdag

Oumaima kwam in actie bij de categorie kata cadetten en stond haar heerste partij tegen Duitsland. Helaas verloor ze deze met 5-0. Ook bij kata cadetten won Rocco ter Haar zijn eerste wedstrijd knap van Zweden met 3-2. De tweede ronde was een Rus te sterk, de Rus verloor helaas in de derde ronde.
Bij de junioren kwamen Noa Warger en Matthew Martens in actie. Noa won haar eerste partij met 3-2 van Malta maar verloor haar balans in de tweede ronde waardoor de Servische won. De dame uit Servië verloor nipt in de kwartfinale. Matthew verloor zijn eerste wedstrijd van Kroatië.
Rick Sonnema en Sacha Kruijer stonden op de mat bij de categorie kata-21. Helaas was een Slowaakse te sterk voor Sacha in haar eerste ronde en een man uit Montenegro voor Rick.
Helaas had geen enkele Nederlandse kata sporter recht op een herkansing.

In de middag waren de eerste kumite categorieën aan de beurt. Nadine Hollander vocht in de categorie cadetten -47kg. Zij verloor helaas in haar eerste ronde van Kosovo met 2-0. De tweede dame die vanmiddag in actie kwam was Melissa van Oudenaarden, bij de -54kg. Melissa verloor haar eerste ronde met 1 punt verschil (3-4) van Bosnië Herzegovina. Beide dames hadden jammer genoeg geen recht op een herkansing.

Donderdag

Donderdag hebben de sporters een lichte training afgerond bij het Bulgaarse SC Pulev. De kumite training was onder leiding van Geoffrey Berens en Ulrich Smeins, Almir Skrijelj heeft de kata training verzorgd.

Woensdag

Woensdagochtend 15 februari vertrok de EJK selectie met begeleiders naar Sofia, Bulgarije.
Voor kata komen in actie: Rocco ter Haar, Oumaima Aarab, Matthew Martens, Noa Warger, Rick Sonnema en Sacha Kruijer. Zij worden gecoacht door bondscoach Almir Skrijelj.

De kumite delegatie bestaat uit: Nadine Hollander, Melissa van Oudenaarden, Nina van der Weij, Jaydin van der Eerden, Tatyana Izelaar, Omar Laâttar, Enzeli de Ruiter, Jan Bruist, Joel van Moerkerk, Bryan Lusse, Brian Timmermans, Tyron Lardy en Lynn Snel.
Bondscoaches Geoffrey Berens en Ulrich Smeins zijn aanwezig om de kumite sporters te coachen.

Daarnaast zijn meegereisd de chef de mission, Ronald Meijer, de voorzitter van de Nationale scheidsrechterscommissie, Jaap Smaal, en portefeuillehouders Carmelita Reeberg (kumite) en
Jan Scholte Albers (kata).